گيلسونايت يا قير طبيعي چيست؟

ماده معدني گيلسونايت نخستين بار در اوايل دهه 1860 کشف شد، اما تا سال 1880 که ساموئل اچ. گيلسون آن را به عنوان ماده پوششي ضدآب، براي الوار، عايق کابل و روغن حلال استفاده کرد، بخوبي شناخته نشده بود.
قير طبیعی يا گيلسونايت (Gilsonite) هيدرو کربن جامد و خالصي است که با دماي ذوب بين 160 تا 220 درجه سانتي گراد که در معادن قير طبيعي يافت ميشود و در واقع نفت خام سخت شده است.
به دليل داشتن پايه مشترک نفتي, به آساني با قير حاصل از نفت خام (قير پالايشي) قابل مقايسه است. گيلسونايت در معادن زيرزميني به صورت ماده‌اي سياه و سخت، با سطحي براق يافت مي‌گردد.
در ترکيب, مولکولهاي گيلسونايت و قير بسيار به يکديگر نزديک شده و با قرار گرفتن در بين يکديگر , ترکيبي ميسازند که از يک سو سختي و دوام گيلسونايت را داراست و با اين وجود انعطاف قير را نيز حفظ ميکند.
4 ويژگي بارز و مهم گيلسونايت يا قير طبيعي:

دماي ذوب بين 160 تا220 درجه سانتي گراد
ميزان بالاي حل شوندگي در حلال ها
ميزان نيتروژن بالا
ميزان سازگاري و خلوص بالا

کاربردهاي منحصر به فرد گيلسونايت:

گيلسونايت در معادن زيرزميني به صورت ماده‌اي سياه و سخت، با سطحي براق يافت مي‌گردد. با توجه به شکنندگي اين ماده، کاربرد آن اغلب به صورت پودر است، که رنگ قهوه‌اي تيره تا سياه دارد که کاربردهاي منحصربه فرد آنرا در زير مشاهده ميکنيد :

صنايع جوهرسازي و پودرچاپگرها
صنايع رنگ سازي
گل حفاري و سيمان
آسفالت و راهسازي
افزودني ماسه ريخته‌گري
محصولات شيميايي
ارتقاء کيفيت قير

شرکت کيميا پارس کاشان به منظور حمايت از مشتريان خود در داخل و خارج کشور موارد زير را مد نظر قرار داده است:
1-استخراج مواد معدني و توليد محصول مناسب با اعلام نياز مشتري ضمن رعايت استانداردهاي جهاني
2-يکنواختي و تداوم کيفيت مواد معدني و محصولات توليدي
3-تحويل به موقع محصولات به مشتريان
4-رقابت در بازار بر اساس نرخهاي رقابتي به اميد اينکه صنايع داخلي بدون نياز به مواد وارداتي و با اتکاء به توليدکنندگان و صنعت داخلي به شکوفايي و خودکفايي تمام عيار دست پيدا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *