تصفیه

تصفیه روغن سوخته

تصفیه و پالایش (Refining) 

تصفیه روغن سوخته
تصفیه روغن کارکرده

شرکت تصفیه روغن پترو پالایش پارمیس

 

تصفیه روغن ، تصفیه روغن سوخته

ممکن است تعجب آور باشد که تحت شرایط عادی، روغن را نمی توان به راحتی از بین برد و تنها قابلیت آلوده پذیری را دارد و به راحتی توسط حلال های دیگر آلوده می شود. این ویژگی باعث می شود قابلیت بالقوه برای جذب آلودگی داشته باشد.

و نباید اجازه داد که وارد محیط زیست شود. تنها راه و بهترین گزینه تصفیه روغن ( تصفیه روغن سوخته ، تصفیه روغن کارکرده ) است بصورتی که به حالت اولیه برگردد و بتوان از آن استفاده مجدد کرد. برای تولید روغن موتور حداقل ۸ نوع افزودنی اضافه می شود و این افزودنی ها پس از تصفیه روغن ( تصفیه روغن سوخته ، تصفیه روغن کارکرده ) بصورت قیر بدست می آید.

در ایران تعداد کمی از شرکت ها از این آسفالت باقی مانده فرآیند استفاده می کنند و بیشتر شرکت ها تصفیه روغن ( تصفیه روغن سوخته ، تصفیه روغن کارکرده ) به دفن غیر اصولی می پردازند، که موجب آلوده کردن محیط زیست می گردد. اما ارزش این آسفالت زیاد است و می توان از آن بخوبی استفاده و دارای ارزش اقتصادی بالایی می باشد.
طی فرایند پالایش و به منظور حذف ناخالصی ها، آب از روغن گرفته می شود، روغن تقطیر می شود و دوباره آب به آن اضافه می شود. محصول نهایی کاملاً شبیه روغن خالص است و باید با استاندارهای خاصی منطبق باشد.

این روش، عمر منابع نفتی را بالا می برد و بهترین روش برای تصفیه روغن ( تصفیه روغن سوخته ، تصفیه روغن کارکرده ) به شمار می رود. تصفیه روغن ( تصفیه روغن سوخته ، تصفیه روغن کارکرده ) فواید اقتصادی دارد: تصفیه روغن ( تصفیه روغن سوخته ، تصفیه روغن کارکرده ) ارزانتر از استحصال آن از نفت خام تمام می شود. برای تولید حدود ۳ لیتر روغن روان کننده، ۱۵۹ لیتر نفت خام مصرف می شود در حالی که برای تولید همین میزان روان کننده فقط به ۴ لیتر روغن سوخته نیاز است. بازیافت روغن سوخته نیاز به واردات نفت را کمتر می کند و هرچه روغن بیشتری بازیافت کنیم، نیاز به خرید نفت کمتری از منابع خارجی داریم.

روغن سوخته بازیافت شده مطابق با استانداردهایی است که موسسه نفت خام آمریکا (API) وضع کرده است، ماندگاری و عملکرد آن درست مانند روغن خالص است، خودروسازان بزرگ هم روی آن مهر تأیید زده اند. یکی از بهترین گزینه هایی که برای کمک به محیط زیست دارید، خریداری روغن بازیافت شده است که زحمت کمی هم دارد. این کار هم به نفع محیط زیست و هم به نفع اقتصاد است و لازم نیست شما هم زیاد به زحمت بیفتید. اگر روغن سوخته دارید و می خواهید آن را بازیافت کنید، بسیاری از تعمیرگاه ها آن را از شما خریداری می کنند.
صنعت تصفیه روغن ( تصفیه روغن سوخته ، تصفیه روغن کارکرده ) دارای امتیازات ویژه ای است زیرا ماده اولیه آن در تمام کشورها داخلی است و با هزینه کم قسمتی از انبار روغن مصرفی را تأمین می کند و این موضوع هنگام بروز حوادثی مانند جنگ درخور اهمیت است زیرا هنگام جنگ، زودتر، هدف حمله دشمن قرار می گیرند ولی کارخانجات تصفیه روغن ( تصفیه روغن سوخته ، تصفیه روغن کارکرده ) نسبتا کوچکترند و پراکنده می باشند.

ئیدوکربور سبک تولید نمی کنند بنابراین کمتر آسیب پذیرند و می توانند بطور موقت روغن مورد نیاز ارتش و صنایع را تأمین کنند.
بی مناسبت نیست بدانیم اولین واحد بازیابی ایتالیا در سال ۱۹۳۰ میلادی تأسیس شده و در ۱۹۴۰ مقررات سختی برای جمع آوری تصفیه روغن ( تصفیه روغن سوخته ، تصفیه روغن کارکرده ) وضع کرده اند که مصرف آن در جهت بازیابی بود لذا صنعت بزرگی برای بازیابی در این کشور بوجود آمده است (۱۲ کارخانه در سال ۱۹۸۰ مقدار ۲۱۲۴۰۰ تن روغن سوخته از کل ۶۳۰۰۰۰ تن روغن مصرفی را بازیابی کرده اند) فرانسه و آلمان نیز در این صنعت دارای تجربه و سابقه ای طولانی می باشند.

به طور سنتی ، روغن هاي سوخته در ايران به دو روش در كارخانه هاي فعال بازيافت مي شود :

1- روش اسید/كلي

که در حال حاضر سازمان محيط زيست اجازه احداث كارخانه جديد نمي دهد
معايب اصلي : آلاینده های سنگین را به محیط زیست وارد ميكند ، هزينه بازيافت بالا ، زمان طولاني توليد ، كيفيت پايين محصول

2- روش خاك

كه چند سالي است در بعضي از مناطق اين روش استفاده ميشود
معايب اصلي : آلاینده های سنگین را به محیط زیست وارد مي كند ، هزينه بازيافت بالا ، زمان طولاني توليد ، كيفيت پايين محصول

الف- روش اسيد /كلي

اگرچه این روش امروزه در بيشتر دنيا ممنوع است، ولي بصورت مختصر شرح داده ميشود :
مرحله 1 : روغن سوخته در ديگ جوش حرارت داده ميشود تا آب و هيدروكربن هاي سبك تبخير شود و تا دماي 380 درجه و به مدت 12 ساعت ادامه دارد
مرحله 2: پس از سرد شدن روغن جوشيده شده به واحد اسيد زني برده ميشود تا اسيد شوي شود و آسفالت گيري شود لجن تشكيل شده در ته مخزن جمع مي شود .
این آسفالت حاوي آلاینده های روغن است، از جمله فلزات و برخی از مواد افزودنی روغن ، و به اين شكل نميتوان دفن شود و بايد خشك شود و سپس دفن گردد.اين روش گران و پر هزينه و در بعضي مناطق امكان دفن وجود ندارد

ب – روش بازيافت با حلال

روش استخراج با حلال در حال حاضر در بعضي از كشورها استفاده مي شود. و در بيشتر كشورها از پروپان استفاده مي شود ولي تمام آلاينده ها را نميتواند حذف كند اين فرآيند در فشار اتمسفر و در راكتور استخراج صورت مي گيرد به اين صورت كه با اضافه كردن درصد مشخصي از حلال به راكتور وارد شده و آلودگي ها در پروپان حل ميشوند و به دليل سبكي پروپان بالا ميروند و روغن نامحلول پايين ميرود و بصورت جداگانه استخراج مي شود . در اين روش حلال و آلودگي ها به برج تقطير وارد مي شوند و پروپان تبخير و سپس سرد مي شود و مواد آسفالتي بدست مي آيد.

ج- تقطير تحت خلاء

این روش در بيشتر كشورهاي دنيا استفاده مي شود و بهترين بازدهي و كمترين آلودگي را ايجاد ميكند به اين صورت كه روغن سوخته (تحت خلاء) تبخير شده و آسفالت از پايين برج خارج مي شود .
محصولات توليدي شامل: آب ، نفت ، روغن سبك، قير و روغن پايه 150 و 500
البته روش تقطير ملكولي با چندين شيوه مختلف مي تواند اجرا شود.

جدول نتايج بدست آمده از روش تقطير ملكولي (روغن سوخته نمونه)

 محصولاتدرصد وزني بازيافت
1روغن پايه سنگين SN 50050%
2روغن پايه سبك SN 150 21%
3روغن سبك 108%
4ديزل 5%
5آب 5%
6آسفالت 11%
  
مواد مصرفي پروسهدرصد وزني
خاك رنگبر معمولي4-8%

دفع زباله هاي بدست آمده

خاک رنگبر استفاده شده براي رنگ بري در فرآيند بازيافت با حداقل 20% از روغن اشباع شده و مناسب است براي سوزاندن در كورهاي آجرپزي يا سيمان.خاك مصرفي در بعضي از كشورها كشورها بازيافت ميشود .
به طور معمول، فرایند بازيافت شامل اضافه كردن حلال برای استخراج روغن از خاك ، خاك بدست آمده با اسید دوباره فعال مي شود. سپس خاك احیا شده را مي توان بصورت نامحدود استفاده كرد،

اقتصاد روش:

  • كاهش انرژي گرمايشي
     كاهش پروسه توليد و نيروي كار
    كاهش مدت زمان توليد نهايي
    كاهش مصرف خاك رنگبر تا 5-8%
    مي توان گفت اقتصادي ترين روش بازيافت است
  •  بالاترين کیفیت محصول نهايي در حد ويرجين ، علاوه بر این ، كاهش مراحل پالایش بر روی محصول جانبي ، که در حال حاضر در کوره سوزانده ميشود يا با قيمت پايين به فروش ميرسد .
    سازگار با استاندردهاي زيست محيطي

شرکت تصفیه روغن پترو پالایش پارمیس

اولين سازنده تصفیه روغن ( تصفیه روغن سوخته ، تصفیه روغن کارکرده ) با پيشرفته ترين تكنولوژي روز دنيا

اين شركت داراي تكنولوژي پيشرفته طراحي و ساخت تصفیه روغن ( تصفیه روغن سوخته ، تصفیه روغن کارکرده ) به روش تقطير ملكولي با تجهيزات پيشرفته با هزينه كمتر از شركتهاي خارجي طرف قرار داد رسمي با شركت طراحي و سازنده هاي معتبر در زمينه ساخت و طراحي تصفيه روغن سوخته نمايندگي عرضه تكنولوژي هيدوتريتينگ براي تصفيه روغن يا پالايشگاها براي توليد روغن پايه. گروه 2 با تكنولوژي CEP آمريكاپلانهاي قابل اجرا1- روش غير پيوسته (بچ) براي ظرفيت حداقل 12000 ليتر در ساعت با قيمت مناسب2- روش نيمه پيوسته با يك محصول اصلي با كيفيت بالا3- روش نيمه پيوسته با دو محصول اصلي با كيفيت بالا4- روش پيوسته با 3 محصول اصلي با كيفيت بالا خط استاندارد با حداقل 1000 ليتر در ساعت و حداكثر 4500 ليتر در ساعت رنگ بري فعلا با خاك براي واحد هاي كوچك عرضه مي شودو براي طرفيت 4500 ليتر يا لوب كات وكس گيري شده با هيدروژن و تبديل به روغن پايه گروه 2 قابل عرضه مي باشد جهت كسب اطلاعات بيشتر به وب سايت مراجعه كنيد.

تصفیه روغن
تصفیه روغن
تصفیه روغن
تصفیه روغن
تصفیه روغن
تصفیه روغن
تصفیه روغن

قبلی
بعدی