بازيافت روغن كاركرده به روش اسیدی و خاك

جهت بازیافت روغن کارکرده ( سوخته ) روشهای مختلفی از جمله روشهای تقطیر ، هیدروژناسیون ، اسیدی ، قلیایی ، و … در دنیا وجود دارد که سه روش ذیل عمده ترین روشهای بازیافت روغن سوخته (کارکرده) می باشند.

1) تصفیه با اسید موسوم به روش اسیدی
2) تصفیه با خاک رنگبر(روش خاک)
3) روش تقطیر کامل

روش اسیدی:

این روش 3 مرحله ای به شرح ذیل می باشد:

الف – تقطیر اولیه : حرارت تا حدود (20±) 360 درجه سانتیگراد
ب- اسید واش – سردنمودن روغن و میکس آن با حدود 8٪ وزنی اسید سولفوریک وجداسازی لجن اسیدی پس از دو روز ماند
ج- تقطیر ثانویه و حرارت تا حدود 320 درجه سانتیگراد و میکس با خاک رنگبرحدود 12٪ و پس از آن کاهش دمای روغن وارسال به فیلتر پرس.
این روش سه دسته تاسیسات لازم داشته ومصرف انرژی آن نیز بالا بوده و لجن اسیدی بزرگترین معظل آن بوده که هم اکنون به علت مخالفت شدید محیط زیست و مصرف انرژی بالا و 3مرحله بودن و سرمایه گذاری اولیه بالا در حال منسوخ شدن می باشد.
در این روش فرایند تصفیه روغن سوخته حدود 4 روز زمان لازم دارد.

روش خاک:

این روش یک روش تک مرحله و فقط شامل قسمت ج روش اسیدی می باشد. در این روش روغن کارکرده به همراه یک ماده افزودنی و خاک رنگبرارزان قیمت همزمان وارد دیگ پخت می گردد. و فقط پس از یکبار حرارت دادن ، طی یک مرحله تولید به پایان رسیده ، سبکها جدا می گردند و ما بقی که شامل روغن و خاک رنگبر می باشد به فیلتر پرس فرستاده می شود ، بعد از جداسازی خاک ، روغن پایه به دست می آید.
در این تکنولوژی به سرمایه گذاری اولیه کمتری نسبت به روش اسید و تقطیر نیاز است. این تکنولوژی در حال جایگزینی روش اسیدی می باشد.
تک مرحله ای بودن ومصرف انرژی ونیروی کار کم وسرمایه گذاری اولیه کمتر نسبت به روش اسیدی از مزایای مهم آن است ، که لجن اسیدی نیز ندارد و از نظرکمی و کیفی قابل رقابت با روش اسیدی می باشد.در این روش مصرف خاک رنگبر ارزان حدود (2±)23٪ می باشد. کل فرایند تصفیه در این روش کمتر از یک روز است.

بازیافت روغن سوخته موتور با فناوری نانو

منابع رو به پایان سوخت‌های فسیلی و از طرفی افزایش روزافزون مصرف آن دانشمندان را به فکر چاره‌ای برای حل این معضل انداخته است. از سوی دیگر حجم روغن ‌سوخته‌ تولید شده در جهان بالغ ‌بر 24 میلیون تن در سال است. این حجم بالا از روغن‌سوخته موجب افزایش قابل‌توجه آلودگی‌های زیست‌محیطی می‌شود؛ بنابراین یافتن راهی برای بازیافت روغن‌سوخته و دورریختنی و تبدیل آن به یک محصول با ارزش بسیار حائز اهمیت است.
در این روش که برپایه سنتز یک نانوکاتالیست است، روغن سوخته‌ موتورهای دیزلی که ارزشی بالغ‌ بر 10 سنت به ازای هر گالن دارند، به یک سوخت با ارزش با قیمت 94 سنت به ازای هر لیتر تبدیل می شوند. به کمک این فناوری نه‌تنها می‌توان سوخت دیزلی را از راهی ارزان و مقرون‌به‌صرفه تولید کرد، بلکه کیفیت سوخت افزایش یافته و آلایندگی کمتری نسبت به سوخت‌های دیزلی معمولی ایجاد می‌کند.

در این روش، نانوذرات سریم اکسید بر بستر سیلیکاژل سنتز می شود و از نانوکامپوزیت حاصل به‌عنوان یک نانوکاتالیست برای تبدیل روغن‌سوخته به سوخت دیزل استفاده می شود. مقیاس نانویی این کاتالیست موجب شده تا فرایند تبدیل با سرعت و بازدهی بالاتری انجام بگیرد. میزان گوگرد موجود در سوخت تولیدی در این طرح از 9/0درصد به 02/0 درصد کاهش می یابد که این موضوع تأثیر قابل‌توجهی بر کاهش آلودگی حاصل از احتراق این سوخت دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *