دستگاه تصفیه روغن سوخته (دست دوم)

دستگاه تصفیه روغن سوخته

« تصفیه روغن سوخته به روش تقطیر در خلا مطابق استانداردهای زیست محیطی بین المللی»
در ظرفیتهای مختلف به درخواست مشتری

تصفیه روغن سوخته به چندین روش تابه‌حال مرسوم بوده است ؛

روش اول – تسویه با اسید :

این روش که البته منسوخ شده است معایب زیادی داشت از جمله اینکه به شدت محیط زیست را آلوده می کند و آسیب زیادی به آب های زیرزمینی وارد می نماید، واز دیگر ایراد های این سیستم که خیلی هم برای تولید کننده اهمیت دارد راندمان پایین حدود ۶۰ الی ۶۵ درصد و قیر نهایی هم باید دور ریخته شود .

روش دوم – Falling Film :

در این روش یک استوانه ای وجود دارد که درون آن پر از لوله های حرارتی می باشد . لبه ی بالای لوله ها به نسبت از صفحه لوله ها بالاتر می باشد. روغن حرارتی را به درون استوانه هدایت می نمایند تا حرارت لازم تولید گردد . از بالا روی لوله های حرارتی روغن سوخته ریخته می‌شود و حوضی از روغن روی صفحه تشکیل می شود. سپس از لبه لوله ها روغن به داخل لوله سرریز شده و لایه نازکی تشکیل می دهد که توسط روغن حرارتی که داخل استوانه است تبخیر می شود.

این سیستم برای مواد غذایی و موادی که دمایی کمتر از ۲۲۰ درجه سانتی گراد نیاز دارند و همینطور لجن کمتری داشته باشد مفید می باشد ولی برای روغن سوخته که دارای ترکیبات جامد و لجن ها و گاهی خاک و آهک میباشد کارساز نیست و به سرعت لوله ها جداره می بندد و انتقال حرارت به شدت افت می کند . از دیگر ایرادات این سیستم ؛ داشتن بویلر روغن صنعتی که بتواند تا۳۶۰ درجه سانتیگراد روغن را داغ کند ( دمای معآدل ۵۴۰ روغن در ۱۰ میلی بار نیاز به 308 درجه سانتیگراد دارد ) اولاً این روغنها بسیار گران می باشند و تولید داخل نیستند و اگر دقت نشود تبخیر می شوند و به سرعت داخل راکتور کک میبندد که باید بگوییم سیستم اگر کک ببندد یکبار مصرف میشود.

روش سوم – Thin Film Layer

در روش Thin Film Layer یک استوانه درون یک پیستون که در خلاء می باشد، میچرخد. فاصله بین پیستون و سیلندر به اندازه کافی نازک هست روغن سوخته وارد بین پیستون و سیلندر شده و چون سیلندر از بیرون و پیستون از داخل توسط روغن صنعتی گرم می شوند، لایه نازک روغن سریعا حرارت را جذب میکند و تبخیر می گردد که توسط وکیوم به کندانسورها هدایت می‌گردند . ایراد این سیستم علاوه بر ایراد Falling Film این است که روش تبخیر توسط یک بویلر روغن صنعتی هست و یک موتور گیربکس متحرک نیز لازم دارد که عموما گیرپاچ میکنند به دلیل عدم دقت در انتقال حرارت و دما پیستون دارای دمای زیاد می شود و گیر میکند یا برعکس اگر دمای کمتر برسد پیستون از فضای بین سیلندر روغن زیاد نشت می کند که سیستم برای آن طراحی نشده است . این سیستم برای ظرفیت های پایین و تولیدات خاص مانند داروسازی و …. طراحی می گردند.

ایراد و استفاده از بویلر روغنداغ که در Falling Film بود برای این سیستم نیز وجو دارد .

روش چهارم – تقطیر مستقیم

در روش تقطیر مستقیم به مانند همه پالایشگاه های دنیا روغن حرارت می بیند و وارد یک محفظه به نام برج تقطیر می شود، مقداری تبخیر شده و مقداری مایع به پایین برج میرود و توسط یک پمپ حرارتی دوباره وارد کوره شده و در خلاء برج اسپری می گردد. در این روش که از زمان کشف نفت خام استفاده شده میتوان برای هر روغنی ، غیر از روغن سوخته استفاده کرد حتی می‌توان به صورت (بچ) نفت سیاه را تبخیر و تقطیر کرد در روش تقطیر مستقیم بعد از تبخیر روغن بسته به دمای آن آب و حلال و بنزین جدا شده سپس گازوئیل سبک را جدا می کنیم که دقت و کیفیت در این سیستم بسیار بالاست. سپس روغن سبک و سنگین در ریسیورهای جداگانه از کندانسور ها جمع می گردد.

در این سیستم راندمان گاهی تا ۸۵ درصد محصول روغن دریافت می گردد و قیر حاصل آن چون بدون اسید هست در بازار فروخته می‌شود.

مزایای سیستم روش تقطیر آروین بخار :

ایراد سیستم های تقطیری گاهی در خلاء پایین و مصرف آب برای تقطیر می باشد که هر سه سیستم این مشکل را دارند.

در پروسه تولید سیستم آروین بخار مصرف آب به ۲۰ درصد سایر سیستم ها و حتی کارخانجات با سیستم تقطیر مستقیم می‌رسد .
آروین بخار فلاش بالای 200 را تضمین می‌کند.
راندمان تولید روغن سوخته آروین بخار در حداکثر میباشد. (80%)
مصرف انرژی آروین بخار ۷۰ درصد سایر سیستم های مشابه هست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *