مرحله گام زدایی روغن

بو گیری روغن سوختهرنگ بری روغن سوختهمرحله خنثی سازی اسید چرب آزاد روغنمرحله گام زدایی روغنمراحل تصفیه روغن سوختهتصفیه روغن موتور به روش تقطیریتصفیه شیمیایی روغن ترانسفورماتور و توربین​

گام زدایی روغن یکی از مراحل تصفیه روغن است. این مرحله به دو مرحله تقسیم می شود: گام زدایی با آب و گام زدایی با اسید فسفریک و اسید سیتریک. در این مرحله، روغن را از وجود صمغ های آن پاکسازی می کنیم. از این روش بیشتر برای بی رنگ کردن روغن نخل استفاده می شود، اما گاه روغن ذرت، سویا، شلغم روغنی، چربی تخم ها و چربی های حیوانی را به درستی با این روش بی رنگ می کنند. در مرحله گام زدایی با آب، اول روغن را با آب مخلوط می کنیم و به تناسب مقدار فسفاتیدها، مقداری آب به روغن افزوده می شود. با این کار، گوگرد و دیگر آلاینده‌های حاضر در روغن سوخته، از روغن جدا می‌شوند. این مرحله به دو صورت انجام می شود: در اولین صورت، روغن به آب و در دومین صورت، آب به روغن اضافه می شود. به عنوان مثال، در روش گرم استخراج روغن در مقایسه با روش سرد، بیشتری به دست می آید، اما به دلیل حرارت بالا بخش زیادی از خواص آن کاسته می شود. روش اکسپلر به لحاظ اقتصادی به صرفه تر است و در بیشتر کارخانجات روغن آفتابگردان به این روش تولید می گردد. در روش فشار غیر مداوم، تولید روغن با استفاده از دستگاه های هیدرولیک انجام می شود. در این دستگاه ها دانه های آفتابگردان طی دو مرحله فشرده سازی پی در پی قرار می گیرند. دمای فشرده سازی در این روش بسته به نوع روغن و دانه آفتابگردان بین 25 و 50 درجه سانتیگراد متفاوت است. در این روش، به دلیل فشار بالا، بخش زیادی از روغن از دانه آفتابگردان جدا می شود. در این روش به دلیل عدم استفاده از حرارت و استفاده از فشار بالا، خواص روغن بهتر حفظ می شود.

مرحله گام‌زدایی (De-waxing) در تصفیه روغن، برای حذف موم‌ها و ترکیباتی که به حالت جامد در دماهای پایین تبدیل می‌شوند، انجام می‌شود. این فرآیند به ویژه در تصفیه روغن‌های صنعتی و خوراکی کاربرد دارد تا خواص فیزیکی و عملکردی روغن بهبود یابد. مراحل اصلی گام‌زدایی به شرح زیر است:

  1. پیش‌تصفیه روغن:
  1. سرد کردن روغن:
  1. جداسازی موم‌ها:
  1. پیش‌گرمایش و تصفیه نهایی:
  1. تجزیه و تحلیل کیفیت:

مزایای گام‌زدایی:

این مرحله به بهبود عملکرد و دوام روغن در شرایط مختلف دما کمک می‌کند و برای بسیاری از کاربردها ضروری است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *