طرح تصفیه و بازیافت روغن سوخته

طرح توجیهی تصفیه روغن سوخته و طرح توجیهی شیمیایی بازیافت روغن سوخته

تصفیه روغن سوخته ضمن افزایش اشتغال و در آمدزایی برای سرمایه گذار و پرسنل این طرح از مزایای زیست محیطی فراوانی برخوردار است.

تولید روغن های صنعتی پایه و روغن موتور تصفیه مجدد از طریق فرآیند بازیافت و تصفیه و پالایش مجدد روغن های کارکرده جهت روان کاری، آب بندی، جلوگیری از خوردگی زنگزدگی، فرسودگی و…

سرمایه گذاری در این طرح سود آور، ارزان بودن مواد اولیه نسبت به قیمت فروش محصول است که خود بیانگر وجود ارزش افزوده بالای این طرح می باشد.

بازیافت روغن ارزانتر از استحصال آن از نفت خام تمام می‌شود. بازیافت روغن به حفاظت از محیط زیست کمک می‌کند.

روغن سوخته چیست؟

روغن سوخته هر نوع روغن معدنی یا سنتیکی است که در طول مصرف یا کاربرد به سبب آلوده شدن با ناخالصی یا از دست دادن خواص اولیه برای اهداف اصلی کاربردش، دیگر مناسب نمی باشد.

آشنایی با بازیافت و تصفيه دوم روغن

انواع روغن سوخته خوراکی، روغن سوخته ماشین، روغن سوخته خودرو و… را میشود بازیافت کرد.

مدیریت روغن سوخته بسیار مهم می باشد زیرا مقادیر زیادی در جهان از طریق حمل و نقل و صنعت تولید می شود. این روغن سوخته ها اگر اداره نشده و یا عملیاتی بر روی انان صورت نگرفته و یا دفع نشوند می توانند اثرات مخربی بر روی محیط زیست بگذارند.

تعریف بازیافت و تصفيه روغن در طول سال ها تغییر کرده است.

بازیافت روغن كاركرده

در گذشته  منظور از بازیافت روغن كاركرده  می توانست خیلی چیزها باشد، در ابتدا روغن ها را از طريق فيلتر كردن، فیلتر نموده و به عنوان سوخت استفاده مي كردند. در این روش، هیچ یک از آلاینده های محلول را حذف نمی شد و قابلیت استفاده برای اتومبيل را نداشت.  این روغن به طور کلی برای سوخت استفاده می شد.

تصفیه دوم روغن

فرایند تصفیه دوم طی گذشت سالها  توسعه یافت تا منجر  به حذف تمام ناخالصی ها، محلول و نامحلول، و بازگشت روغن به عنوان روغن پایه تازه شد.  این روغن پايه پالایش دوم برابر یا بهتر از برخی از روغن پایه ویرجین (تولید شده از نفت خام) و مناسب برای استفاده در اتومبیل است. فرایند پالایش دوم روغن كوتاه تر از پالایش نفت خام است و از انرژی کمتری استفاده می گردد.

مراحل مختلف بازیافت شامل

فیلتراسیون روغن سوخته سرد

آبگیری

حرارت دهی

افزودن مواد شیمیایی و سپس عبور دادن روغن داغ از سیستم فیلتر پرس میباشد.

کلیه روشهای تصفیه روغنهای کارکرده ( اسیدی – غیر اسیدی ) می توانند بین 70 الی 90 درصد نا خالصیهای روغن کار کرده را تصفیه و آن را به شکل اولیه خود (روغن پایه) در آورند.

بازیافت روغن موتور

ممکن است تعجب آور باشد که تحت شرایط عادی، روغن را نمی‌توان به راحتی از بین برد و تنها قابلیت آلوده پذیری را دارد و به راحتی توسط حلال‌های دیگر آلوده می‌شود. این ویژگی باعث می‌شود قابلیت بالقوه برای جذب آلودگی داشته باشد و نباید اجازه داد که وارد محیط زیست شود. تنها راه و بهترین گزینه بازیافت است بصورتی که به حالت اولیه برگردد و بتوان از آن استفاده مجدد کرد.

طی فرایند پالایش و به منظور حذف ناخالصی‌ها، آب از روغن گرفته می‌شود، روغن تقطیر می‌شود و دوباره آب به آن اضافه می‌شود. محصول نهایی کاملاً شبیه روغن خالص است و باید با استاندارهای خاصی منطبق باشد.

روغنهاي سوخته از مراکز مختلفي چون مكانيكي ها و تعويض روغنی ها خریداری و جمع آوري شده، در كارخانه ذخيره مي شود وطی مراحلی تصفیه می گردد.

روغن و سایر محصولات نفت-پایه را می‌توان بازیافت یا پالایش کرد، برخی از آن ها عبارتند از: روغن موتور، مایعات فلزکاری، امولسیون ها، واسکازین گیربکس، روغن ترمز، خنک کننده ها، واسط های انتقال حرارت، روغن های خنک کننده، روغن های الکتریکی، و روغن های هیدرولیک.

مراحل کار:

 روشهای بازیابی روغن سوخته

جهت بازیافت روغن کارکرده (سوخته) روشهای مختلفی از جمله روشهای تقطیر، هیدروژناسیون، اسیدی، قلیایی و… در دنیا وجود دارد.

سه روش عمده بازیافت روغن سوخته:

دیگر روشها:

روشهای جدید:

تصفیه روغن سوخته به روش تقطیر

در کشور ایران آخرین روش شناخته شده در خصوص تصفیه روغن روش تین فیلم می باشد که به دلیل مقرون بصرفه بودن و پاک بودن، این نوع تصفیه مورد توجه قرار گرفته و اکثر تولیدکنندگان روش قدیمی در حال تغییر و روی آوردن به این تکنولوژی هستند. زیرا با این روش هیچگونه ضایعات باقی نمی ماند و همچنین از نظر زیست محیطی حد مطلوب رعایت می گردد.

روش تین فیلم

در این روش روغن سوخته وارد ستون تقطیر گردیده و با روش بویلرینگ و سیرکولاسیون حرارت می بیند، در این مقطع در دمای مختلف به روش های وکیوم بخارات متصاعد شده جمع آوری می گردد که با توجه به دما دسته بندی می گردد که شامل گازوئیل، روغن هیدرولیک پایه و روغن پنجاه پایه می باشد. در طول خط جهت جمع آوری گازها از مبدل ها و رسیورهای مختلف که با ظرفیت تولید هماهنگ می باشند استفاده گردیده که باعث انجام پروسه با کیفیت بالا صورت پذیرد. لازم به ذکر است که پس از تولید این روغن می بایستی سیستم تکمیلی جهت فراوری روغن تا رسیدن به روغن قابل مصرف صورت پذیرد.

روغن تولیدی در دستگاه تصفیه روغن سوخته تقطیری (vacuum distillation):

در این روش روغن نمره 10 یا همان روغن هیدرولیک و روغن نمره 50 یا همان روغن پایه بدست می آید.

روغن های بدست آمده دارای رنگ شفافی نیستند برای رنگ بری و گرفتن ذرات معلق از آن باید از تجهیزات دیگری مثل فیلترپرس ها و اضافه نمودن ادیتورهای دیگری استفاده نموده، تا به روغن با سطح کیفی استاندارددست پیدا کرد. روغن نمره ۵۰ یا همان روغن پایه با فرایندهای شیمیایی و فیلتراسیون و افزودنی های پلیمری می تواند به گریدهای زیادی روغن قابل مصرف در صنایع تبدیل شود.

ماشین آلات تصفیه روغن سوخته

ماشین آلات بازیافت روغن سوخته شامل تجهیزات زیر هستند:

مزایای روش تقطیر نسبت به دیگر روشها

محصولات حاصل از تصفیه روغن + کد آیسیک

کاربرد روغن سوخته در تولید محصولاتی همچون روغن پایه، سوخت تقطیری صنعتی، اسلاج قیری و… است.

روغن پایه

روغن پایه تولید شده مطابق با استاندارد API گروه I و II می‌باشد که خوارکی بسیار مناسبی برای تدوین و فرموله کردن طیف گسترده‌ای از روغن‌های: موتور، توربین، هیدرولیک، دنده، گریس و …. می‌باشد.

سوخت تقطیری صنعتی

این محصول می‌تواند بعنوان سوخت جایگزین یا سوخت سبک در بویلرها یا هیترهای شعله‌ای صنعتی مورد استفاده قرار گیرد.

اسلاج قیری

این نوع اسلاج حاوی میزان زیادی پلیمر و فلز است که می‌تواند درتولید آسفالت خیابان، پوشش محافظتی قیری و یا بعنوان سوخت درکارخانه های سیمان مورد استفاده قرار بگیرد.

روغن موتور تصفیه مجدد

روغن انتقال قدرت تصفیه مجدد

سایر روغنهای صنعتی تصفیه مجدد طبقه بندی نشده در جای دیگر

روغن پایه تصفیه مجدد

خلاصه طرح بازیافت و تصفیه روغن سوخته

سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی یک خط استاندارد با حداقل ظرفیت 500 لیتر در ساعت از 800 میلیون تومان شروع میشود.

مدت زمان لازم برای ساخت و راه اندازی بین 7تا 8 ماه می باشد.

طرح توجیهی تصفیه روغن سوخته pdfساخت دستگاه تصفیه روغن سوختهطرح تصفیه و بازیافت روغن سوختهسیستم کامل تصفیه روغن سوخته و بلندینگ روغن موتورروشهاي بازيابي روغن سوخته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *